top of page

Møte med hundene

Når hundene kommer for innlevering, er det viktig at de får frie tøyler til å kommunisere.  Både kroppsspråk og verbalt.  Det er viktig for meg og hunden, jeg får sett hva hundene forteller og får mulighet til å best mulig møte hunden på hans premisser og behov for at introduksjonen skal gå så best mulig. For hunden er det også viktig at han føler han kan kommunisere fritt, med bust, logring, piping, bjeffing, puffing, knurring og alt i mellom. På den måten får han sakt det han trenger. Det kan være flaut for eier av og til, men det er veldig viktig for både meg og hunden at han får lov til å snakke fritt. 


Jeg tar meg ikke nær av at hunden knurrer på meg med en gang, hvis han faktisk får lov til å fortelle meg at han er redd og usikker, og han blir hørt og forstått betyr det veldig mye for hunden sin trygghet og introduksjon. Hvis vi overkjører hunden sin måte å kommunisere på, vill han heller ikke bli hørt og da ikke blir trygg. i verste fall vil det kunne skape en negativ adferd eller at hunden neste gang føler han må flekke tenner når han blir redd. Siden han ikke ble hørt sist gang når han bare knurret. 


Her hos Berge Hundeassistanse har vi ytringsfrihet, en hund kommuniserer kun hva han føler og det må de få lov til selv om det kan høres å se voldsomt ut for oss mennesker. 
På mine 2 år har jeg jobbet med mange 1000 hunder, normalt mellom 15 og 20 hunder daglig 7 dager i uken. 
Det har vært alt fra fru Olsen sin veske hund til politiet sine skarp trente tjeneste hunder, usikre hunder, aggressive hunder, narko hunder, nøytrale hunder, passive hunder, energiske hunder, under kuet hunder, intense hunder, valper, voksne, gamle, stein gamle, alle mulige typer hunder. Jeg har aldri blitt bitt, ikke i nærheten. En hund som blir hørt og får lov til å fortelle meg hva han trenger, blir da ikke presset inn i et hjørne eller presset for fort igjennom sitasjoner som han finner ubehagelig. Da vill han heller ikke føle at han må bite for å passe på seg selv, han finner tillit og trygghet i meg og ser at han blir hørt, han får tillit og kjærlighet til å overkomme sine usikkerheter, får mulighet til å vokse med erfaringene. Man kan ikke stille klokken etter en hunds behov og kan heller ikke forventa at alle skal gjøre det på samme måten, som mennesker har alle hunder forskjellige behov. 
Da er det viktig at vi er åpne for at de skal få lære og gjøre ting på måten de trenger det. Som et menneske lærer på forskjellige måter, gjør også hundene.

Booking

Klikk deg inn på booking siden og fyll ut all informasjon vi trenger.

bottom of page